//aikido.com.ro/wp-content/uploads/2018/02/IMG_2415.jpg

George Raicu Sensei

  • In noiembrie 1978, George Raicu a participat la primul stagiu oficial de Aikido din Romania, stagiu organizat de Sensei Nicolae Bialokur si desfasurat sub conducerea lui Sensei Rolf Brand.
  • George Raicu Sensei a fost primul instructor de aikido din Romania, certificat cu centura neagra de Aikikai Hombu Dojo (Aikikai Foundation, Japonia -http://www.aikikai.or.jp/eng/)
  • George Raicu Sensei este cel care a facut foarte multe deplasari in tara, deschizand filiale ale Aikikai Romania in diferite orase din Romania.

  • George Raicu Sensei este fondatorul organizatiei nationale de aikido-Aikikai Romania.
  • George Raicu Sensei este cel care a initiat desfasurarea seminariilor de aikido din Romania cu maestri japonezi de la Aikikai Hombu Dojo-Japonia.
  • Aikikai Romania a fost recunoscuta oficial de de Aikikai Hombu Dojo in anul 1995, avand pe certificatul de recunoastere semnatura lui Kishomaru Ueshiba Nidai Doshu.
//aikido.com.ro/wp-content/uploads/2018/02/raicu-scaled.jpg

In perioada anilor '90 George Raicu Sensei afiliaza Aikikai Romania la Federatia Romana de Arte Martiale. Tot in acea perioada este ales Presedintele Federatiei Europene de Aikido, in urma alegerilor desfasurate la Sofia, Bulgaria.

Seminariile organizate de Aikikai Romania, conduse de maestri straini de aikido, incep cu cel condus de Sergio Veneri Sensei (Aikikai Italia) si continua cu Masatake Fujita Sensei, Yoshiaki Yokota Sensei, Shoji Seki Sensei, Yukimitsu Kobayashi Sensei, Takanori Kuribayashi Sensei, Takeshi Kanazawa Sensei, Hiroshi Fujimaki Sensei, Tomohiro Mori Sensei.

//aikido.com.ro/wp-content/uploads/2018/02/raicu-1-scaled.jpg

Aikido

Aikido este ultima mare arta martiala produsa de civilizatia nipona, aparuta in cursul secolului trecut, isi are radacinile in cateva stiluri de jujitsu (din care deriva si judo-ul) si tehnicile de lupta cu sabia si sulita utilizate de samurai in Japonia medievala, dar multe dintre tehnicile sale sunt inventia maestrului Morihei Ueshiba.

//aikido.com.ro/wp-content/uploads/2023/07/seishin-aikido-dojo.jpg

Seishin Dojo

Scoala de aikido care se adreseaza copiilor, adolescentilor si adultilor.